Robert N Thompson - Stanley Nelson Academic Building
       
     
  Phase one ($1.496 million) constructed in summer of 2013 included a two-storey atrium addition that connected the buildings at the second level.  The atrium addition included a new stair, elevator, offices and accessible washrooms. Phase two ($2.621 million) of the upgrades included seismic upgrades, interior reconfiguration and design of the administration offices, and full building envelope rehabilitation replacing roof, walls, skylights and windows with masonry Swiss veneer, Swiss Pearl cladding and curtain wall windows. The building was watertight and administrations offices were open to the staff in September 2014.  The building envelope was substantially complete in January 2015.  
       
     
SunnyJhootyPhotography_7197.jpg
       
     
SunnyJhootyPhotography_7214.jpg
       
     
Atrium Addition
       
     
SunnyJhootyPhotography_7189.jpg
       
     
SunnyJhootyPhotography_7175 V2.jpg
       
     
Stanley Nelson Interior Offices
       
     
Rendering of  RNTSN
       
     
DSC05929.JPG
       
     
RNTSN Before the Renovations
       
     
Robert N Thompson - Stanley Nelson Academic Building
       
     
Robert N Thompson - Stanley Nelson Academic Building

This  building  originally constructed in 1980 was  comprised of  two separate buildings Robert N Thompson (a lecture hall, classrooms, and faculty offices ) and the Stanley Nelson Building (administration offices) which were connected at the ground floor level.   The building was  originally constructed with  wood framing and masonry construction with cedar cladding and exposed concrete block walls. 

  Phase one ($1.496 million) constructed in summer of 2013 included a two-storey atrium addition that connected the buildings at the second level.  The atrium addition included a new stair, elevator, offices and accessible washrooms. Phase two ($2.621 million) of the upgrades included seismic upgrades, interior reconfiguration and design of the administration offices, and full building envelope rehabilitation replacing roof, walls, skylights and windows with masonry Swiss veneer, Swiss Pearl cladding and curtain wall windows. The building was watertight and administrations offices were open to the staff in September 2014.  The building envelope was substantially complete in January 2015.  
       
     

Phase one ($1.496 million) constructed in summer of 2013 included a two-storey atrium addition that connected the buildings at the second level.  The atrium addition included a new stair, elevator, offices and accessible washrooms. Phase two ($2.621 million) of the upgrades included seismic upgrades, interior reconfiguration and design of the administration offices, and full building envelope rehabilitation replacing roof, walls, skylights and windows with masonry Swiss veneer, Swiss Pearl cladding and curtain wall windows. The building was watertight and administrations offices were open to the staff in September 2014.  The building envelope was substantially complete in January 2015.  

SunnyJhootyPhotography_7197.jpg
       
     
SunnyJhootyPhotography_7214.jpg
       
     
Atrium Addition
       
     
Atrium Addition

The second level atrium space connected the buildings at the second level and provides a gathering space for students and staff between classes.  

SunnyJhootyPhotography_7189.jpg
       
     
SunnyJhootyPhotography_7175 V2.jpg
       
     
Stanley Nelson Interior Offices
       
     
Stanley Nelson Interior Offices

Clerestory windows in each office and glazed doors allows natural light to reach the interior corridors.  The walls were built with steel studs and clad in drywall and cork pin up boards. 

Rendering of  RNTSN
       
     
Rendering of RNTSN
DSC05929.JPG
       
     
RNTSN Before the Renovations
       
     
RNTSN Before the Renovations