Elemental
Project Team

Trinity Western University: Jordan's Courtyard

In memory of Jordan Thiessen, a graduate of Trinity Western University, Elemental was retained to transform the Douglas Centre courtyard into a space that the students of Trinity Western University can enjoy year round. The space is created by the buildings of Douglas Hall. Elements of fire, water and earth were incorporated into the courtyard design with a shade garden, fountain and large fire pit.

Project Team

Project Team

Architect: Elemental Architecture & Interiors Inc.

Construction Manager: Spandrel Construction Corporation

Landscaping: Blue Pine Enterprises Ltd.

Client: Trinity Western University

 

The Fire Pit

The Fire Pit

The fire bowl  provides a setting for evening camp fires with guitar singing, hot chocolate and marshmallows. 

The Fountain

The Fountain

The fountain is home to a family of goldfish and the sound of water adds soothing energy to the space.  In the distance, the fire bowl warms the students during evening guitar playing and marshmallow roast gatherings.

SunnyJhootyPhotography_7310.jpg
Project Details

Project Details

Budget: $84,000

Completion Year: 2014

Location: 7600 Glover Road, Langley B.C.

 

3D Rendering

3D Rendering

Construction Phase

Construction Phase

Formwork for the concrete was installed by Spandrel Construction Corporation.

Before

Before

Viewing the space with Paul Johnson, TWU  Director of Facilities during the schematic design phase.